• Over ons

Blog

 • OneMovement App

  Hoe optimaal gebruikmaken van de OneMovement app?

  Lees meer
 • Freerunning workshop op scholen

  Freerunning workshop op scholen Elke week geven we freerunlessen voor al o...

  Lees meer
 • Freerunnen met Sinterklaas in Barendrecht

  OneMovement helpt sinterklaas met coole tricks in Barendrecht

  Lees meer
Archief

Veilig buiten freerunnen

Geplaatst op 20-05-2020

Buiten freerunnen

Door het corona virus zijn we gedwongen om buiten te trainen. De freerun lessen die normaal binnen in de gymzaal worden gehouden, vinden nu buiten plaats. Gelukkig is dit geen probleem voor de freerunner. Freerunning is van nature een buitensport, dus zo heel erg is het helemaal niet. Ik vind het juist tof om de kids te laten zien dat er heel veel mogelijk is bij de plekken bij hun in de buurt en dat ze gewoon altijd buiten kunnen freerunnen.

Freerunnen in een groep is altijd leuker

Vaak is het alleen niet zo leuk om in je eentje te trainen, maar met een hele groep buiten trainen is natuurlijk veel leuker en leerzamer. Daarom zijn de lessen goed voor je progressie. Naast de trainer die bewegingen uitlegt en jou helpt om je tricks te verbeteren en nieuwe tricks te leren, kan je ook heel veel leren van andere. Iedereen heeft zijn eigen ideeën op een bepaalde plek en verzint misschien heel iets anders dan jij.

Buiten zijn er ook matten

Het is wel belangrijk dat je wel goed uitkijkt. Buiten zijn er namelijk geen matten. Gelukkig zijn er buiten ook soort van ‘matten’. Je kunt je freerun tricks bijvoorbeeld eerst in het zand oefenen. Zand is een hele goede valbreker, ideaal om een nieuwe trick te oefenen. Als je de trick heel vaak hebt geland in het zand en hij voelt goed kan je hem op het gras gaan proberen. Gras is vaak ook niet heel erg hard en als je daar niet helemaal goed land is er nog niet veel aan de hand. Als je de trick op het gras zonder proberen kan landen is het tijd om hem naar de stenen te doen. Zorg ervoor dat je 100 procent zeker weet dat je hem gaat landen voordat je hem op de stenen doet. Op deze manier kun je toch veilig nieuwe freerun tricks leren zonder matten te gebruiken.

Gebruik je creativiteit

Van buiten freerunnen word je ook heel erg creatief. In de zaal wordt er toch vaak iets neergezet om iets te oefenen. Buiten is het andersom. Er staat al iets en je gaat kijken welke trick je daar op kan gaan oefenen. Je kunt ook niet even de obstakels verplaatsen wat vaak in de zaal gebeurd. Je zet de kast even wat dichterbij als je de sprong net niet haalt. Buiten moet je gewoon net zolang oefenen totdat je genoeg vertrouwen hebt dat je de sprong gaat halen.

Controleer je omgeving

Als je buiten aan het freerunnen bent is het heel belangrijk dat je altijd goed je omgeving checkt. Het kan zomaar zijn dat het obstakel waar jij naartoe wilt springen los zit. Als je dan van te voren niet checkt zal je waarschijnlijk op je plaat gaan. Als je ergens gaat landen, is het belangrijk dat je even kijkt waar je gaat landen. Liggen er geen takken, stenen of hondenstront ? Anders kan het zomaar eens fout aflopen als je net te hard gaat en je moet rollen.

Verschillende plekken

Rotterdam heeft genoeg plekken waar je goed kunt freerunnen. Je kan altijd meer dan je denkt. Als je ergens begint te trainen zie je opeens veel meer mogelijkheden dan dat je eerst zag. Tijdens de freerunlessen gaan we daarom ook naar plekken in de buurt dichtbij de gymzaal waar we normaal gesproken trainen. We gaan alle dingen daar in de praktijk toepassen, zodat jullie allemaal echte freerunners worden. 

Deel dit bericht:

Blog

 • OneMovement App

  Hoe optimaal gebruikmaken van de OneMovement app?

  Lees meer
 • Freerunning workshop op scholen

  Freerunning workshop op scholen Elke week geven we freerunlessen voor al o...

  Lees meer
 • Freerunnen met Sinterklaas in Barendrecht

  OneMovement helpt sinterklaas met coole tricks in Barendrecht

  Lees meer
Archief
 • OneMovement-Shop

  OneMovement-Shop

  Laat zien dat jij een freerunner bent in de freerunkleding van OneMovement!

  Check direct
 • Workshops

  Workshops

  OneMovement biedt verschillende workshops aan waar freerunning centraal staat.

  Check direct
 • Lessen

  Lessen

  Bij OneMovement is het mogelijk om elke week te komen trainen in een veilige indoor omgeving.

  Check direct
 • Kinderfeestjes

  Kinderfeestjes

  Is uw zoon of dochter jarig en wilt hij/zij een onvergetelijk feestje geven voor al zijn vrienden en vriendinnen?

  Check direct
 • Karin Lecarpentier

  "Onze zoon zelden zo in zijn element gezien als tijdens zijn allereerste freerunles"

  Karin Lecarpentier
 • Werken als een paard

  "De kinderen bewegen lekker veel en kunnen allemaal meedoen. Ze worden goed uitgedaagd om hun eigen mogelijkheden te ontdekken."

  Werken als een paard
 • Lesly Hoogelander

  "We waren onder de indruk van de enthousiaste en professionele manier van werken!"

  Lesly Hoogelander
 • Suzanne Rosloot-den Ouden

  " Parcours was uitdagend voor ze, en de begeleiding professioneel."

  Suzanne Rosloot-den Ouden
 • "Onze zoon vindt het super vet dat hij door Laurens steeds beter wordt en steeds meer tricks leert."

  Remko van der Bie
 • "Grote klasse hoe er leeftijd verzorgde workshops gegeven worden!"

  Wouter Tietge

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.