Blog

 • OneMovement App

  Hoe optimaal gebruikmaken van de OneMovement app?

  Lees meer
 • Freerunning workshop op scholen

  Freerunning workshop op scholen Elke week geven we freerunlessen voor al o...

  Lees meer
 • Freerunnen met Sinterklaas in Barendrecht

  OneMovement helpt sinterklaas met coole tricks in Barendrecht

  Lees meer
Archief

Leer freerunnen tijdens onze lessen!

Geplaatst op 15-07-2020

Salto’s leren     

Je hebt vast wel een beetje gekeken naar de freerun video’s van ons en je hebt alle coole salto’s, sprongen en vaults bekeken. Nu wil je het natuurlijk zelf gaan freerunnen! Dat kan tijdens de freerunlessen van OneMovement. Wij geven wekelijkse freerun trainingen en proberen zoveel mogelijk kids en jongeren een freerun plek aan het te bieden. We hebben verschillende locaties in Rotterdam en Krimpen aan den IJssel waar je kan leren freerunnen.

Verbinden

OneMovement is een freerunclub die staat voor verbinden, wij willen freerunners bij elkaar brengen om samen te trainen, elkaar uit te dagen en te leren van elkaar. Natuurlijk doen we dit allemaal onder begeleiding van een professionele freerundocent, maar wij vinden het belangrijk dat jullie ook met elkaar trainen.

De freerunlessen

Tijdens de lessen zorgen we altijd voor een goede warming-up, we vragen veel van ons lichaam en daarom is het belangrijk dat de spieren goed warm zijn, voordat we aan het echte werk beginnen. Dit doen we doormiddel van leuke loopvormen, je kan hierbij denken aan een tikspel. Na de warming-up doen we ook wat kracht oefeningen, voor freerunning heb je al je spieren in je lichaam nodig en hoe sterker je spieren zijn, hoe makkelijker het freerunnen zal gaan. Daarna gaan we aan de slag met 3 verschillende parkours, waarin we in elk parkours goed letten op 1 bepaalde trick. Na de warming-up doen we nog een leuk freerun spelletje of eventjes vrij trainen. Dan zit de training er al weer op.

Uitdaging en acceptatie

We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn niveau wordt uitgedaagd, voor de een kan dat een sprong zijn, voor een andere een flip. Het gaat erom dat jij wordt uitgedaagd. Daarbij is acceptatie ook heel belangrijk, we respecteren elkaar en elkaars leerproces. De een pakt het sneller op dan de andere of de een durft veel meer dan ander, uiteindelijk met hard werken en discipline worden we allemaal een goede freerunner. We motiveren elkaar en spreken positief over elkaar zodat we allemaal betere freerunners worden.

Angst overwinnen

Een groot deel van freerunnen is het overwinnen van je angst. Het is continue onderdeel van de sport. Zelfs de pro’s hebben hier mee te dealen. Iedereen gaat er anders mee om, de een doet het eerst en denkt daarna pas na, terwijl er ook andere zijn die eerst alles helemaal berekenen en daarna de sprong wagen. Het laatste is natuurlijk het veiligste, maar als je er zeker van bent dat je iets kan dan is het ook niet erg om te springen zonder er veel over na te denken.

Freerun jams

Het lijkt ons zo cool om alle freerunners te begeleiden tot top atleten en ze bij elkaar te brengen doormiddel van verschillende jams. Waar al de OneMovement leden en alle andere freerunners bij elkaar komen om van elkaar te leren, elkaar uit te dagen en elkaar te motiveren. Als ik zelf naar een jam ben geweest, bijvoorbeeld 4 the love of movement ben ik altijd heel erg gemotiveerd als ik terug kom, eerst even wachten totdat alle spierpijn weg is en dan met een frisse blik weer keihard gaan freerunnen.

Deel dit bericht:

Blog

 • OneMovement App

  Hoe optimaal gebruikmaken van de OneMovement app?

  Lees meer
 • Freerunning workshop op scholen

  Freerunning workshop op scholen Elke week geven we freerunlessen voor al o...

  Lees meer
 • Freerunnen met Sinterklaas in Barendrecht

  OneMovement helpt sinterklaas met coole tricks in Barendrecht

  Lees meer
Archief
 • OneMovement-Shop

  OneMovement-Shop

  Laat zien dat jij een freerunner bent in de freerunkleding van OneMovement!

  Check direct
 • Workshops

  Workshops

  OneMovement biedt verschillende workshops aan waar freerunning centraal staat.

  Check direct
 • Lessen

  Lessen

  Bij OneMovement is het mogelijk om elke week te komen trainen in een veilige indoor omgeving.

  Check direct
 • Kinderfeestjes

  Kinderfeestjes

  Is uw zoon of dochter jarig en wilt hij/zij een onvergetelijk feestje geven voor al zijn vrienden en vriendinnen?

  Check direct
 • Karin Lecarpentier

  "Onze zoon zelden zo in zijn element gezien als tijdens zijn allereerste freerunles"

  Karin Lecarpentier
 • Werken als een paard

  "De kinderen bewegen lekker veel en kunnen allemaal meedoen. Ze worden goed uitgedaagd om hun eigen mogelijkheden te ontdekken."

  Werken als een paard
 • Lesly Hoogelander

  "We waren onder de indruk van de enthousiaste en professionele manier van werken!"

  Lesly Hoogelander
 • Suzanne Rosloot-den Ouden

  " Parcours was uitdagend voor ze, en de begeleiding professioneel."

  Suzanne Rosloot-den Ouden
 • "Onze zoon vindt het super vet dat hij door Laurens steeds beter wordt en steeds meer tricks leert."

  Remko van der Bie
 • "Grote klasse hoe er leeftijd verzorgde workshops gegeven worden!"

  Wouter Tietge

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.