• freerunworkshops

Blog

 • Zomervakantie 2022

  In de zomervakantie zijn er geen freerunlessen.

  Lees meer
 • OneMovement App

  Hoe optimaal gebruikmaken van de OneMovement app?

  Lees meer
 • Freerunning workshop op scholen

  Freerunning workshop op scholen Elke week geven we freerunlessen voor al o...

  Lees meer
Archief

Leer freerunnen tijdens een freerunworkshop

Geplaatst op 20-07-2020

Freerunning

De vetste  feerun tricks leren in een paar lessen? Leer hoe je zelf een vette freerun ‘run’ kunt maken met elke omgeving, of het nou op het schoolplein in de speeltuin of gewoon in de stad is. Freerunnen kan je overal doen, alleen je moet wel weten wat je moet doen en hoe je het veilig kunt doen. Freerunnen kan namelijk wel gevaarlijk zijn als je er niet goed mee omgaat. Als je weet hoe je het veilig kunt beoefenen is er niks aan de hand!

Freerunworkshops

Om je te leren hoe je veilig kunt freerunnen kan je een paar freerunworkshops volgen! In deze workshops leer je de basis van het freerunnen, je leert ook hoe en waar je dit kunt toepassen. We beginnen meestal met de parkourrol, dit is een rol om je val te breken. Deze rol wordt gebruikt als je van een hoog obstakel af springt of als je ergens vanaf valt. Het is daarom van belang dat je deze rol aan het begin goed beheerst, want niks ga leren zonder een te vallen! Naast deze rol leren we hoe je over behaalde obstakels heen kunt, doormiddel van vault. Vaults zijn manier om obstakels te trotseren. Springen is ook heel belangrijk, als je gaat freerunnen ga je veel springen, daarom is belangrijk dat je weet hoe je hoog kunt springen en hoe je het beste kunt landen zonder jezelf te bezeren.

Beginnen bij de basis

Wij geven verschillende workshops waar je leert freerunnen. In de basic workshop, maak je kennis met freerunning en leer je de basic tricks die hierboven genoemd zijn. Heb je tijd om meer workshops te volgen dan duiken we dieper in de sport en gaan we je echt leren hoe je verschillende freeruntechnieken doet zoals de, dive-roll, kong, dash, catleap en frontflip. We leren je daarbij ook gelijk hoe je al deze tricks aan elkaar kunt maken. Als je alle tricks achter elkaar doet en ze zo vloeiend mogelijk eruit laat zien noemen we dat een ‘’run’’.

Binnen en buiten freerunnen

De freerunworkshops worden binnen of buiten gegeven. Freerunning is een sport die je overal kunt beoefenen, je maakt gebruik van je omgeving. Dit zou kunnen op het schoolplein, in de speeltuin of een freerunspot in de buurt. Het zou ook binnen kunnen. We maken dan gebruik van een gymzaal met kasten, banken en matten. Ideaal om veilig de bewegingen aan te leren, zodat je het daarna buiten op eigen niveau kunt toepassen!

Wat je hebt geleerd van de workshops

Het doel van de workshops is om je kennis te laten maken met de sport, je te motiveren en tools te bieden om freerunning te gaan beoefenen. Veel kids kunnen na de workshops zelf verschillende tricks die ze buiten, op het schoolplein, in de speeltuin of ergens anders kunnen uitvoeren. Na een paar workshops een echte freerunner! Heb je nog niet genoeg van het freerunnen, of ben je opzoek naar vrienden die dezelfde passie als jij hebben? Dan kun je altijd een kijkje nemen op een van OneMovement freerunlocaties. Hier bieden we wekelijkse freerunlessen aan.

Deel dit bericht:

Blog

 • Zomervakantie 2022

  In de zomervakantie zijn er geen freerunlessen.

  Lees meer
 • OneMovement App

  Hoe optimaal gebruikmaken van de OneMovement app?

  Lees meer
 • Freerunning workshop op scholen

  Freerunning workshop op scholen Elke week geven we freerunlessen voor al o...

  Lees meer
Archief
 • OneMovement-Shop

  OneMovement-Shop

  Laat zien dat jij een freerunner bent in de freerunkleding van OneMovement!

  Check direct
 • Workshops

  Workshops

  OneMovement biedt verschillende workshops aan waar freerunning centraal staat.

  Check direct
 • Lessen

  Lessen

  Bij OneMovement is het mogelijk om elke week te komen trainen in een veilige indoor omgeving.

  Check direct
 • Kinderfeestjes

  Kinderfeestjes

  Is uw zoon of dochter jarig en wilt hij/zij een onvergetelijk feestje geven voor al zijn vrienden en vriendinnen?

  Check direct
 • Karin Lecarpentier

  "Onze zoon zelden zo in zijn element gezien als tijdens zijn allereerste freerunles"

  Karin Lecarpentier
 • Werken als een paard

  "De kinderen bewegen lekker veel en kunnen allemaal meedoen. Ze worden goed uitgedaagd om hun eigen mogelijkheden te ontdekken."

  Werken als een paard
 • Lesly Hoogelander

  "We waren onder de indruk van de enthousiaste en professionele manier van werken!"

  Lesly Hoogelander
 • Suzanne Rosloot-den Ouden

  " Parcours was uitdagend voor ze, en de begeleiding professioneel."

  Suzanne Rosloot-den Ouden
 • "Onze zoon vindt het super vet dat hij door Laurens steeds beter wordt en steeds meer tricks leert."

  Remko van der Bie
 • "Grote klasse hoe er leeftijd verzorgde workshops gegeven worden!"

  Wouter Tietge

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.